Vires novi

Vires Novi

roer-zeilschipVires Novi staat voor nieuwe energieën en nieuwe krachten, symboliseert de urgentie om in dit tijdsbestek een vernieuwende impuls te geven. Dit vraagt van ons authenticiteit, het trouw zijn, het loyaal zijn aan wie we zijn en wat onze missie en drijfveren zijn, met inachtneming van onze verworvenheden.  Alles in balans, in evenwicht, met het vrouwelijke en het mannelijke (Yin Yang teken) in één vloeiende beweging. De gevende én ontvangende handen verwijzen naar de wisselwerking, de noodzakelijke interactie met de ander, de omgeving om deze beweging, deze nieuwe energie en krachten te realiseren.

Vires Novi, net iets anders dan de ander…

De naam en het logo Vires Novi is een coproductie van Artie Janssen, de dochter van mijn partner Carla Stals en mijn jongste zoon Tobias Quaden. Artie bedacht de naam en Tobias heeft het logo ontworpen. Vires Novi, Latijn voor nieuwe krachten, nieuwe energieën.

We leven in een tijdgeest waarbij o.a. snelheid, en/of snel anticiperen, veelheid of eerder groots denken, resultaatgerichtheid, vernieuwing, maatwerk, no nonsens en daadkracht centraal staat. Wat vraagt dit van ons?

ankerEen Latijns begrip, een oude taal, waarbij de ‘restanten’ mede grondlegger zijn voor onze hedendaagse taal. Vernieuwing staat nooit op zichzelf en is verbonden met wat het verleden gebracht heeft. Daarom is gekozen voor Vires Novi. Het symboliseert de vanzelfsprekende verankering met onze historische, culturele en intellectuele verworvenheden.

 

 

 

 

contact